Rhinoplastiek

Rhinoplastiek, neusoperatie in Ukkel, Brussel

Hoe een fijne neus te hebben …

INTRODUCTIE

Nose verdraaid, te breed, te lang … Een neuscorrectie is zeker een van de sterren van de cosmetische chirurgie operaties.

Meer dan enige andere handeling, moet het esthetisch resultaat onberispelijk zijn, zoals hij zelf ziet … als de neus op je gezicht.

De dialoog tussen depatiënt en de chirurg zal bepalen wat gewenst is door depatiënt, technisch haalbaar door de chirurg … en esthetisch geschikt.

Wat is een neuscorrectie?

moet onderscheiden worden functionele neuscorrectie, die tot doel heeft om departitie, een bron van ademhalingsproblemen, corrigerende neuscorrectie waarvan het doel is om de morfologie van de neus te wijzigen, ofwel rechtzetten niveau zijn bovenste bot, of zijn mobiele onderste deel genaamd kraakbeenachtig.

Men kan dus hersteld, korten of afname in de hoogte en breedte van een neus beide structuren. Bot en kraakbeen

PRE-OPERATIEVE RAADPLEGING

De essentiële stap is om de doelen van neuscorrectie duidelijk te identificeren. De patiënt moet het verlangen naar verandering dat hij wil volledig verklaren.Het werk aan foto’s of tekenen is essentieel. Het maakt het mogelijk om analyses en simulaties uit te voeren, met name van het profiel, en om het verwachte resultaat voor te stellen. Gezichtssimulaties zijn helaas minder nauwkeurig.Pas op voor computersimulaties die het eindresultaat niet nauwkeurig weergeven. Hoe dan ook, een simulatie is essentieel om het resultaat te benaderen en dus beter uw operatie aanpassen.

Deze procedure houdt altijd een aanzienlijke transformatie in het gezicht in en zal leiden tot een nieuwe harmonie van het gezicht, waarmee rekening moet worden gehouden.

Het gezicht bestaat uit onderling afhankelijke elementen. Modificeren van de neus verandert ook het uiterlijk, het belang van de bovenlip, en verandert vooral het belang van de kin ten opzichte van de structuur overall van een gezicht.De kwaliteit van de huid is betrokken bij het uiteindelijke resultaat van een neuscorrectie. Een dikke en vette huid zal niet de gewenste verfijning bereiken, vooral aan het puntje van de neus. Nog een limiet Neuscorrectie is het bestaan van zeer grote neusgaten.In bijna alle gevallen zijn alle littekens verborgen onder de rand of in de neus.

DE INTERVENTIE

De procedure vindt plaats onder algemene verdoving, maar vereist geen opname in een ziekenhuis.

Afhankelijk van de aan te brengen wijzigingen duurt dit tussen één en twee uur.

OPERATIEVE SUITES

Spotting is mogelijk gedurende 24 tot 48 uur.

Een neusverband (of steristrip of kleine geplastificeerde of gepleisterde plaat) blijft 7 dagen op zijn plaats als een gebaar op de vorm van de neus is gemaakt. De hersteltijd van een sociale en professionele activiteit zal afhangen van de duur van dit uitwendige verband en de mogelijkheid van blauwe plekken in de oogleden en wang, waarvan het belang van persoon tot persoon verschilt.

Kleine knoppen bij de kleedruimte zijn mogelijk, die indien nodig kunnen worden behandeld met lokale zalf.

Deze procedure is niet pijnlijk, maar de neus blijft fragiel gedurende 1 maand. Het is daarom noodzakelijk om elk risico van shock en een traumatisch gebaar (gewelddadige neushoorns, gewelddadige sporten) en het dragen van een bril te voorkomen. zwaar.

Er worden geen steken verwijderd omdat de draden die in de neus zijn geplaatst, absorbeerbaar zijn.

COMPLICATIES

Bij palpatie is het soms mogelijk om kleine onregelmatigheden waar te nemen, maar niet zichtbaar van buitenaf.

Gegeven de evolutie van interne genezing en ondanks een uitstekend eerste resultaat, kan in zeldzame gevallen een kleine bewerking noodzakelijk zijn.

Erytheem (kleine plaatselijke roodheid), of telangiectasie (zeer kleine bloedvaten zichtbaar op het huidoppervlak) kan soms voorkomen (vooral wanneer er sprake is van had heropname kraakbeen) Als ze aanhouden, zullen ze met een laserbehandeling verdwijnen.

Mensen met paars-grijze donkere kringen kunnen deze indruk tijdelijk laten toenemen. In dit geval moet u zich in dit gebied enkele maanden beschermen tegen de zon.

Een verstoring van de geur vaak van voorbijgaande aard, is mogelijk maar uitzonderlijk.

DE EVOLUTIE

Kleine veranderingen in de nasale brug kunnen soms optreden in de loop van de evolutie; ze zijn vrij tijdelijk.Schijnbare vergroting van de neus als gevolg van oedeem duurt langer om op te lossen:Er zijn 6 maanden nodig voor het uiteindelijke uiterlijk van de neus, met in het bijzonder het dunner worden van de punt van de neus.

De flexibiliteit van de punt van de neus komt nog later terug.De eindevaluatie is 1 jaar.
+32 2 374 96 96