PRP

PRP-injectie voor huid en haar in Ukkel, Brussel

Boost de huid

PRP-injecties zijn al vele jaren uitgevoerd bij patiënten met brandwonden en orthopedische chirurgie. Bloedplaatjes met uitstekende genezende eigenschappen regenereren de huid of bevorderen haargroei.

Wat is het principe van de PRP ?

PRPstrong> bestaat uit levende cellen (bloedplaatjes) die weefsel recreëren waar ze worden geïnjecteerd. Plasma-rijk plasma zal de synthese van collageen en elastine stimuleren, die van nature afneemt met de leeftijd.

Na injectie geven de bloedplaatjes hun groeifactoren vrij die huidcellen (fibroblasten) of haarzakjes van de hoofdhuid zullen stimuleren.

indicaties

– Trage huid, gerimpeld door de zon of tabak: de huid is zichtbaar frisser, jonger, steviger, voller en met een betere textuur

– Verlies van haardichtheid of alopecia: de haarzakjes “slapende” worden versterkt, het bevorderen van haargroei

– Littekens: littekens zijn minder rood en minder “opgeheven”

PRP kan ook worden gecombineerd met PDO-leads om de collageensynthese effectiever te stimuleren.

PRP-injecties

Les injections de PRP zijn al vele jaren uitgevoerd bij patiënten met brandwonden en orthopedische chirurgie. Bloedplaatjes met uitstekende genezende eigenschappen regenereren de huid of bevorderen haargroei.

Wanneer zien we de resultaten van de PRP-sessie ?

Terwijl met hyaluronzuur de resultaten vrijwel onmiddellijk zijn, zal de sessie met PRP 3 tot 6 weken later effect hebben, de tijd die nodig is voor de werking van bloedplaatjes om effect te bereiken.

Hoe gaat de PRP-sessie ?

De arts voert een bloedtest uit(er wordt ongeveer 15 ml bloed verzameld) en plaatst deze vervolgens in een centrifuge om de bloedplaatjes te isoleren. Hij herstelt vervolgens het met bloedplaatjes verrijkte plasma en injecteert het opnieuw in het gezicht of de hoofdhuid in de vorm van meerdere micro-injecties.

Wat zijn de nadelige effecten van PRP ?

Zoals bij alle injecties, zijn roodheid en / of hematoom altijd mogelijk.

Een lichte zwelling is mogelijk na de ontstekingsreactie en duurt 2 tot 3 dagen.

Er is geen mogelijke allergische reactie omdat het bloedplaatjesrijke plasma van u is.

Hoeveel PRP-sessies zijn er nodig en hoe vaak ?

Het aantal sessies varieert afhankelijk van de meer of minder geavanceerde staat van uw huid. Over het algemeen zijn 2 tot 3 sessies met een tussenpoos van 1 maand vereist. Vervolgens wordt een interview per jaar aanbevolen. Voor het haar doen we 1 sessie elke 4 maanden gedurende 1 jaar, daarna een sessie per jaar.

+32 2 374 96 96