Cellulitisbehandeling

Cellulitisbehandeling via mesotherapie en andere behandelingen in Ukkel, Brussel

INTRODUCTIE

Dun of rond, jong of in de bloei van het leven, weinig vrouwen ontsnappen aan deze rampen. Cellulitis kleeft helaas aan de huid, maar het is niet onvermijdelijk.

Cellulitis beïnvloedt het vetweefsel van ons lichaam, onze vetcellen, die overdreven groeien: ze slaan op en zijn gegroepeerd in “vette lobben” die onze huid dit lelijke aspect van sinaasappelschil geven, soms zelfs pijnlijk.

OORZAKEN

De oorzaken zijn divers: erfelijke aanleg, slechte bloed en lymfatische circulatie, voeding, stress, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale onbalans …

Deze verschillende bevorderende factoren veroorzaken overdreven zwelling van de vetcellen in bepaalde delen van het lichaam (vooral het onderlichaam bij vrouwen).

Dit hypertrofie wordt veroorzaakt door een deregulering van het opslagproces ten opzichte van het terughalen in vetcellen. Het lokale karakter van deze kwestie, dat zelfs zeer dunne vrouwen cellulite gebieden kan hebben. Deze opslag proces en het vrijkomen van vet zijn voornamelijk onder hormonale en de bloedsomloop verslaving, maar vele andere factoren kunnen interfereren met de psychologische en metabole toestanden.

In het geval van echt grote cellulitis, kunnen artsen u helpen de oorzaak te achterhalen en manieren te vinden om dit te verhelpen. De combinatie van een aantal remedies kan zeer effectief zijn.

PREVENTIE

Eten

Laten we het verschil maken tussen cellulitis en overgewicht. Je kunt cellulitis hebben zonder te dik te zijn; maar overgewicht, te veel vet, te veel suiker, bevordert cellulitis.
Zonder een monastiek leven te volgen, kies voor een dieet dat rijk is aan volle granen (wat een goede doorvoer zal bevorderen), groenten en vers fruit, vis, gegrild vlees en zuivelproducten en langzame suikers (pasta en rijst).

Het is goed, het is gezond en helemaal niet triest. Maar het vereist doorzettingsvermogen en een minimum aan discipline.

Lichaamsbeweging

Hoewel de sport is niet het wondermiddel, regelmatige fysieke activiteit is een geweldige manier om te vechten tegen cellulitis door het bevorderen van de bloedsomloop en de cel zuurstof. Een half uur lopen elke dag om goed tempo, 45 minuten zwemmen of aquarobics twee keer per week, op 15 minuten van Abdo-butt elke dag is een goed onderhoudsprogramma.

Het is te veel? Jammer, maar ruil je lunch tenminste 3 keer per week in voor een heerlijke stevige wandeling. Maak gebruik van passieve situaties (bus, televisie, auto) om uw bilspieren regelmatig en vaak samen te trekken. Kleine dagelijkse oefeningen maken de spieren “concreet”.

Anti-cellulitis crèmes

Ze zullen een cellulitis die gedurende lange tijd is geïnstalleerd niet verwijderen, maar ze kunnen het uiterlijk van de huid verbeteren als je ze twee keer per dag gebruikt en ten minste 4 weken.
De formules waarvan tegenwoordig een groot aantal op cafeïne gebaseerde producten zeer ontwikkeld zijn, zelfs als het wonderproduct niet bestaat.

We bevelen onder andere aan:

– Speciale lipofactor cellulitis

– Glucoblock van Vichy

– Roc rétinol anticellulite

– Bodylift 10 van Liérac

– Extreme afslanking van Elancyl (in mini-pods)

– en ook voor hun “plezier” formule Caudalie afslanklichaam met druivenpitextract en Lancôme Aroma Fit afslankgel met citrusextracten.

Massages

Nee, ze verliezen geen gewicht … alleen de masseur.
Sommigen, echter, bleek effectief omdat ze congestie en oedeem te verminderen, als de sessies zijn regelmatig en behandeling voortgezet gedurende een voldoende tijd (3 maanden tot 2-3 sessies per week en regelmatige controle daarna).

Lymfedrainage goed gedaan, het verbeteren van de circulatie van de lymfe, kan uitstekende resultaten geven op de zogenaamde geïnfiltreerde cellulitis (waterretentie).

MEDISCHE BEHANDELINGEN VAN CELLULIET

En sport …

Regelmatige lichaamsbeweging is moeilijk te overwinnen een cellulite goed geïnstalleerd en gelokaliseerd. Sport is niettemin een goede preventie en een middel tot behandeling omdat het werkt op verschillende factoren van cellulitis.

Het verbetert de arteriële en veneuze circulatie in het algemeen en bevordert weefseloxygenatie. Het verhoogt de lipolyse (van ongeveer 30 minuten gemiddelde sportactiviteit) en het behoudt de spiermassa, die zorgt voor een goed verbrandingsmetabolisme (het lichaam “verbrandt” zijn calorieën beter wanneer de spiermassa belangrijk is).

Crèmes

Ze werken meestal door een lipolytisch effect(dat wil zeggen, ze vergroten het vermogen van vetcellen om het vet dat ze bevatten vrij te maken), of door effect op lokale microcirculatie (de toename in lokale circulatie zal de decongestie van weefsels en hun drainage bevorderen en oedeem bestrijden), of door de twee geassocieerde effecten.

Het is noodzakelijk crèmes of gels te kiezen met een goed doordringingsvermogen van hun actieve bestanddelen door de huid. Deze behandelingen kunnen thuis en regelmatig worden gedaan,strong> wat een goede aanvulling kan zijn op de genoemde technieken of een uitstekend relais.

Crèmes die microcirculatie en / of veneuze terugkeer bevorderen worden vaak gebruikt, evenals preparaten die een anti-oedemateus effect hebben. Ze hebben daarom de neiging de circulatoire verzwarende factor op cellulitis te verminderen.

Cafeïne is het actieve ingrediënt dat het meest wordt voorgeschreven. De eigenschappen ervan zijn tegenwoordig algemeen bekend: vermindert oedeem, regelt de vasculaire tonus en verhoogt de lipolyse en beperkt ook de opslag van vet.

Medicijnen tegen cellulitis ?

Bij elk probleem met cellulitis is het noodzakelijk te weten hoe de algemene stoornissen in de bloedsomloop, veneus, capillair of lymfatisch, die in het algemeen verergerende factoren zijn, te behandelen. Evenzo kunnen hormonale stoornissen bestaan en moeten worden bestreden.

Deze behandelingen moeten in elk geval worden voorgeschreven. Ze verbeteren de resultaten van elke lokale behandeling aanzienlijk.

Cellulitis heeft daarom vele oorzaken. Over het algemeen geassocieerd met stoornissen in de bloedsomloop, kunnen het ook hormonale stoornissen zijn, of zelfs statische problemen, zoals platte voeten bijvoorbeeld.

Uw arts zal eerst de verzwarende of veroorzakende factoren van uw cellulitis diagnosticeren, zodat u ze samen of onafhankelijk kunt behandelen met de therapeutische middelen waarover u beschikt …

Mesotherapie

Het is een van de eerste medische behandelingen tegen cellulitis. Dit is om micro-injecties uit te voeren in de dermis-, bloedsomloop- en decongestieve producten.

Het wordt hoofdzakelijk gebruikt om de lokale microcirculatie te verbeteren , dit zorgt voor ontspanning en een betere drainage van weefsels. Het is daarom interessanter voor gebieden op het onderlichaam, vooral als er sprake is van aandoeningen van de bloedsomloop.

Het duurt een goede tien sessies, een week uit elkaar.
Om de resultaten te behouden, wordt meestal één (twee) maandelijkse sessie aanbevolen.

Electro-physiotherapy treatments

Verschillende methoden worden vandaag voorgesteld om cellulitis te behandelen, met behulp van elektrische stromen (electrolipolyse) of echografie. Ze worden aangebracht met behulp van elektroden (platen of naalden afhankelijk van de behuizing) die op de te behandelen gebieden worden geplaatst.

De principes zijn over het algemeen hetzelfde: de lokale microcirculatie verbeteren om de cellulitische weefsels (anti-oedemateuze werking) af te voeren en ze te ontlasten.

Een toename in lipolyse is beschreven door het effect van elektrische stromen.

Sommige elektrotherapie-apparaten werken ook door het stimuleren van het effect op de onderliggende spieren. Deze actie van passieve bodybuilding kan daarom de hierboven genoemde actie aanvullen. Het is ook noodzakelijk om 8 tot 10 sessies uit te voeren, in een aanvalsbehandeling, dan is een maandelijks onderhoud noodzakelijk.

Vacuotherapie (endermologie)

Dit is een van de nieuwste methoden. Het is een mechanische behandeling die werkt door massage (palpate-rolling type) en drainage van weefsels om te verzachten en te ontlasten.
De gebruikte apparaten zuigen de huid als een sucker tijdens het bewegen, het masseren van de cellulitis gebieden.

De verzachting van de stoffen maakt het mogelijk om het doorgestikte uiterlijk van “sinaasappelschil” geleidelijk te verbeteren. Lokale microcirculatie wordt gestimuleerd door deze massages. Deze methode wordt ook gebruikt om de weefsels te “tonen”.

Tien tot vijftien sessies zijn één tot twee keer per week vereist.

STRATEGIE

Welke strategie moet worden aangenomen ?

Sommige mensen reageren beter dan anderen op bepaalde soorten behandeling.

De arts moet de verschillende oorzaken van uw cellulitisprobleem herkennen, de behandeling kiezen en testen die het beste bij u past.

Dit zijn zachte methoden, maar vereisen een minimum aan doorzettingsvermogen! Vergeet de onderhoudsbehandelingen niet, die de resultaten behouden en de verergering van het fenomeen voorkomen.

Dit klinkt te vervelend? Ben je van een “heet” temperament? Dus kies voor liposculptuur, die je cellulitis op het niveau van zijn basis zal werken: diep vet!

+32 2 374 96 96