Blefaroplastie

Blepharoplasty in Ukkel, Brussel

De look …

INTRODUCTIE

What is blepharoplasty?

Ooglidveroudering wordt meestal gezien in je veertiger jaren. Het wordt verergerd door roken, slapeloze nachten en blootstelling aan de zon. Er zijn ook gevallen van oogleden vallen van erfelijke oorsprong.

Het is belangrijk om de overtollige huid van het ooglid te onderscheiden, de afdaling van de wenkbrauwmassa, die anders wordt behandeld.

Het verlies van elasticiteit van de huid van de oogleden, geassocieerd met een mogelijke vetoverbelasting (zakken onder de ogen), leidt tot verblinding zonder saai, saai en moe.

Dit is waarschijnlijk de meest gevreesde bewerking omdat het dicht bij de ogen staat … wanneer het eigenlijk de eenvoudigste interventie is technisch gesproken omdat het gemakkelijk op de huid wordt gedaan mobiliseerbaar, zonder vette laag, en zonder actie op de onderliggende spieren. Natuurlijk moet het met grote zorg en met een bepaald esthetisch gevoel worden gedaan om het resultaat te verkrijgen de meest natuurlijke en zonder de look te vervormen!

BIJWERKINGEN

Er is geen pijn, maar een eenvoudig gevoel van spanning als gevolg van de eerste zwelling.

Gedurende vijf dagen worden er zeer dunne verbanden op de incisies geplaatst om de fijnste littekens en de platste laag te verkrijgen.

Blauwe plekken en zwellingen zijn mogelijk, maar niet systematisch, dankzij de zeer complete hemostase (coagulatie van alle kleine bloedvaten) die tijdens de procedure wordt uitgevoerd. Ze kunnen een paar dagen duren. Een afname van het sociale leven wordt daarom aanbevolen voor een goede week als je niet wilt dat dit bekend wordt …

COMPLICATIES

Zeldzaam:– Lichte epidermale cysten op de bovenste oogleden van de hechtingen (gegomd tijdens de secundaire correctie)- Kleine hematomen (geëvacueerd door druk in de postoperatieve periode)

Zeer zeldzaam:– Droog oog voornamelijk ’s nachts (mogelijk leidend tot cornea-erosie), voorkomen door kunstmatige tranen-infectie (reden antibiotica zijn sinds gisteren voorgeschreven)- Ectropion (rond oog) van het onderste ooglid , meestal vanwege overmatige resectie van de huid (het vereist de praktijk van postoperatieve massage en soms een kleine chirurgische correctie)

RESULTATEN

Over enkele dagen wordt het uiterlijk helderder, het vermoeide uiterlijk verdwijnt, de zakken leeglopen. De littekens, eerst lichtroze, vervagen in een paar weken, tot bijna onzichtbaar worden, omdat ze verborgen zijn in de holte van het wenkbrauwbot voor het bovenste ooglid en net onder de lijn van wimpers voor het onderste ooglid.

Contactlenzen kunnen na één week worden geleverd.

Oogmake-up is toegestaan na verwijdering van threads (één week).

Zon en zonnebank moeten vermeden worden op de oogleden in geval van blauwe plekken, en op de littekens tot het volledige bleken daarvan.

+32 2 374 96 96