Behandeling van oppervlakkige adertjes

Behandeling van spataderen en veneuze aandoeningen in Ukkel, Brussel

Wat een geluk: geen aderen !

INTRODUCTIE

Veneuze ziekte is een chronische ziekte. Ondanks een goed uitgevoerde behandeling zal het blijven evolueren op het niveau van kleine secundaire aderen. Dit resulteert in het verschijnen van varicositeiten, die zich vormen op de huid van blauwachtige spinnen, marmering, maar ook anarchistische reliëfs.

Deze ziekte kan ernstige medische gevolgen hebben als deze wordt verwaarloosd (embolie, zweren).

TECHNISCHE

Strippen (verwijdering van de veneuze stam) in verband met sclerotherapie kan in veel gevallen deze complicaties voorkomen.

Preventie is essentieel. Het maakt het mogelijk om de evolutie te vertragen, maar niet om het te stoppen.

Dankzij de spectaculaire technologische vooruitgang van de afgelopen tien jaar, kunnen flebologen vandaag een zeer nauwkeurige diagnose stellen van de staat van de aderen en hun topografie.

Transilluminatie, Doppler en Doppler-echografie bieden onschatbare informatie over pathologische veneuze netwerken zonder enig ongemak of gevaar voor de patiënt.

De behandeling in een vergevorderd stadium, zal aanvankelijk bestaan uit een chirurgische gedeelte (stripping of phlebectomy onder plaatselijke verdoving en zonder opname) en een medische gedeelte (micro- of cryo-sclerose) voor het wissen de blauwe spinnen.

De laser? Effectief op sommige rode laesies? kan daarnaast worden gebruikt.

Dankzij deze preventieve en curatieve behandeling kunnen niet alleen de risico’s die specifiek zijn voor veneuze ziekte worden uitgesloten, maar kunnen de lelijke letsels die daarmee gepaard gaan volledig worden (of in elk geval grotendeels) worden gewist.

+32 2 374 96 96