Haarinplanting door microtransplantaties

Haartransplantatiechirurg in Ukkel, Brussel

Haar, alsof het regent …

Haarverlies bij mannen of vrouwen kan in sommige gevallen psychologisch zeer traumatisch zijn zodra iemand zijn hoofdhuid begint te zien.

De oorzaken zijn talrijk, maar de meest voorkomende bij de mens zijn erfelijke alopecia van genetische oorsprong (familie) en bij vrouwen die optreedt na de zwangerschap, binnen enkele weken na de bevalling.

De oplossingen kunnen zijn:

– of medisch: medicamenteuze behandeling langs algemene of lokale weg.

– of chirurgisch: haartransplantatie door de FUT-methode (folliculaire eenheids transplantatie) die bestaat uit een implantatie van eerder haar in de vorm van een strip, of door een relatief nieuwe techniek de FUE-methode (folliculaire eenheidsextractie) inclusief haarimplantaten worden één voor één genomen.

In beide gevallen vertegenwoordigt elk capillair implantaat een folliculaire eenheid die één tot drie (soms vier) haren bevat: folliculaire micro-transplantaat.

De foto’s van voor de tijd tonen vrij identieke resultaten in beide technieken.

Hoewel haartransplantatie de ideale techniek is, moet elke oplossing van geval tot geval worden bekeken. Wij hebben geluk in België en zeker in Brussel om een aantal esthetische klinieken te hebben die zeer gespecialiseerd zijn op dit gebied, en waarvan de resultaten niets te benijden zijn naar de bekendste klinieken in Parijs of de VS, tegen veel hogere prijzen.

De prijzen zijn over het algemeen verschillend tussen FUT en FUE, omdat de duur van de FUE-interventie langer is en het werk moeilijker, maar bij het Clinic Observatory hebben we besloten om de tarieven ongeveer gelijk te houden tussen de twee technieken.

FUE wordt over het algemeen aanbevolen voor patiënten met kort haar, wenkbrauwen, baarden of lichaamshaar en implantatie in littekens.

Gedetailleerde informatie over haarverlies bij mannen of vrouwen, hun behandeling, de oplossing voor elk geval, evenals haartransplantatie.

INTRODUCTIE

We hebben tussen de 100.000 en 150.000 haren.Ze worden geïmplanteerd met een snelheid van 150 tot 200 haren per vierkante centimeter. De totale lengte van een kapsel is 3 km bij een man met kort haar en maximaal 30 tot 50 km bij een vrouw met lang haar …

Het haar groeit met 1 cm per maand en heeft een diameter van ongeveer een tiende millimeter.

Elke dag valt 40 tot 50 van ons haar, terwijl hetzelfde aantal afstoot.

Elke haarzakje produceert tussen 20 en 30 haar …

Elk haarzakje produceert tussen 20 en 30 haren, volgens cycli die gemiddeld om de 3 en een half jaar herhaald worden :

– Anagene fase (85%) waarin het haar groeit (2 tot 5 jaar).

– Catagene fase (1%) waarbij het haar stopt met groeien maar op zijn plaats blijft (een paar dagen).

– Telogenfase (14%) gedurende welke het haar wordt losgemaakt van de hoofdhuid en valt (2 tot 3 maanden).

Een lag-fase van enkele maanden scheidt twee opeenvolgende cycli.

Bij vrouwen en kinderen is het percentage haar in de anagene fase groter dan bij mannen.

Bij vrouwen is de hormonale invloed op deze haarcycli bekend : de hormonale niveaus tijdens de zwangerschap verlengen de rustfase, waardoor het aantal haar tijdelijk zal toenemen. Maar na het baren zal het verlies groter zijn.

In mensen …

Bij mensen wordt de levensduur van bepaalde haarbol (de frontale gebieden en tonsurale gebied) genetisch gereduceerd door het verkorten van de cyclustijd, onder de gecombineerde invloed van het mannelijke hormoon – testosteron – en het aantal receptoren voor dit hormoon op haarzakjes.

Op dat moment sterft de bol en is er geen nieuwe hergroei. Dit haarverlies wordt androgenetische alopecia genoemd. Het leidt tot kaalheid die erfelijk is, overdraagbaar van generatie op generatie.

Aan de andere kant zal het haar van de “Hippocratische kroon” (zone van de nek naar de slapen) met minder testosteronreceptoren minder onderhevig zijn aan de werking van dit hormoon en zal het cycli van normale lengte vertonen, het haar blijft dan probleemloos bestaan tot het einde van het leven.

Het is daarom in dit gebied dat de toekomstige transplantaten zullen worden ingenomen tijdens een capillaire implantatie. Ze kunnen worden verplaatst met behoud van hun oorspronkelijke levensverwachting, omdat ze hun genetische achtergrond bij zich houden.

NB: de vrouw kan ook androgenetische alopecia presenteren, maar diffuus over de hele schedel.

Bij mensen worden zeven opeenvolgende graden van kaalheid klassiek beschreven volgens de Hamilton-classificatie.

DIAGNOSE

Diagnose van haaruitval

1) Differentiële diagnose van de verschillende oorzaken van haaruitval :

Afgezien van erfelijke kaalheid, wat de meest voorkomende oorzaak is, moet een overvloedig haarverlies of haar dunner worden, serieus worden genomen.

– Geboorte van een kind: tijdens de zwangerschap neemt het haarverlies af; er zal een groter verlies zijn in de paar maanden na de bevalling.

– Een hoge temperatuur fase of ernstige infectie, evenals een grote operatie kan worden gevolgd door een aanzienlijk haarverlies gedurende 3 maanden.

– Schildklieraandoeningen.

– Diëten met weinig eiwitten en tekorten aan magnesium, calcium, kalium, zink, ijzer, vitamines of mineralen (aandacht voor onevenwichtige diëten! …)

– Bepaalde geneesmiddelen en sommige behandelingen tegen kanker.

– De anticonceptiepil bij vrouwen met een erfelijke aanleg voor kaal haar.

– Alopecia areata: hoofdhuidziekte waarbij haar in vlekken valt. – Ringworm van de hoofdhuid: infectie van de hoofdhuid door een schimmel.

– De herhaalde agressies van het haar (kleurstoffen, verkleuringen, knotjes te strak, rechttrekken en permanent) kunnen het verzwakken en breken.

– Grote stress (rouw, emotionele shock, operatie)

– Trichotilomanie: zenuwachtig scheuren van haar eigen haar …

De meeste van deze aandoeningen kunnen worden behandeld. Maar wanneer de schade onomkeerbaar is, is de enige natuurlijke oplossing transplantatie.

2) Diagnose van de val :

Het trichogram :

Op een hoofdhuid ongewassen gedurende 3 tot 4 dagen, ongeveer 50 haren worden verwijderd in sommige delen van de hoofdhuid.
Eenmaal genomen, wordt dit haar onderzocht onder een microscoop of micro-filmlezer, om het percentage haar van de drie fasen van de cyclus te bepalen.

Bij vrouwen en kinderen is het percentage haar in de anagene fase groter dan bij mannen.

Het is dan voldoende om de proportie anagen haar (in fase van groei) vergeleken met telogen (klaar om te vallen) te vergelijken om een zeer precies beeld te hebben van de mate van compensatie van de val (en dus van de te behandelen patiënten), evenals prognose van de evolutie van kaalheid.

Het is daarom een essentiële diagnostische factor.

Het fototrichogram.

Na het scheren van een vierkante centimeter hoofdhuid worden macroscopische foto’s gemaakt. Vijf dagen later zullen vergelijkende snapshots worden gebruikt om het percentage hergroei te beoordelen. Men kan de situatie ook na 1 maand bekijken, om een nauwkeuriger idee te krijgen van de snelheid van hergroei.

Onderzoek van het haar onder de microscoop

In geval van abnormale kwetsbaarheid van het haar die een verdenking op een schimmel-, bacteriële of virale infectie kan veroorzaken.

Haaranalyse in het laboratorium

Laat hoogtepunt erfelijke afwijkingen van het haar samenstelling van eiwitten, alsmede veranderingen als gevolg van drug inname of verontreiniging met zware metalen.

Biopsie van de hoofdhuid

Hiermee kunt u aanvullende informatie verkrijgen over de oorzaak van de haarbreuk, in geval van abnormaal verlies.
Het wordt zeer zelden geoefend.

BEHANDELING

1) Medisch

Medische behandelingen, voedingssupplementen, lotions en vitamines (biotine, Bépanthène, vitamine B, …), aan het einde gekomen van de meeste hoofdhuid.

Minoxidil lotion (Regaine) is de enige lokale behandeling, effectief in 60% van de gevallen. Bij tweewekelijkse toepassing van lange duur helpt het haaruitval te vertragen. Het is alleen bedoeld voor mannen, jonge mensen. Maar wanneer de behandeling stopt, wordt de val hervat.

Finasteride (Propecia) De drugs, al jaren gebruikt bij de behandeling van prostaathyperplasie (Proscar), stopt de progressie van kaalheid in 80% van de patiënten, zelfs het bevorderen van hergroei in 66% van de gevallen!

Wordt ook alleen bij mannen aangegeven en moet continu worden gebruikt!

In sommige gevallen kan de dermografie (tatoeage) interessant zijn door de aanwezigheid van haar te simuleren door de hoofdhuid in te kleuren …

2) Haarprothesen (pruiken)

Hun voor- en nadelen zijn bekend ze worden overgelaten aan de waardering van iedereen …

3) Chirurgisch

De methode van flappen (flappen van scalp die naar de oppervlakte van de schedel worden bewogen) wordt niet veel gebruikt, vanwege de littekens die het genereert.De methode van huidexpansie (elastische of subcutane ballon om de huid nog harig uit te zetten zodat deze het gladde deel kan verwijderen), is relatief effectief, maar pijnlijk en veroorzaakt littekens.

De reductie van de tonsuur (resectie van het centrale gedeelte zonder haar) wordt soms aangegeven in het geval van grote kaalheid, voordat de implantaattransplantatie wordt gestart.

4) Haarimplantaten

Kunstmatig : haar van verschillende synthetische materialen is in het verleden geïmplanteerd, maar met een waarschijnlijkheid van afwijzing, allergie en zeer belangrijke infectie!

Autoloog (zijn eigen haar): meer harmonieuze herdistributie van onze haarkapsel, toestaand om nooit een kaal aspect te presenteren, maar om soepel van een dicht haar naar een haar te gaan dat een beetje minder dicht is, maar verdeeld over de gehele schedel .

In de afgelopen jaren is deze techniek enorm gegroeid.

EVOLUTIE

Haarautotransplantatie werd voor het eerst uitgevoerd in 1938.

Het werd hervat en gecodificeerd in 1959 door professor Orentreich.

Tot het eind van de jaren tachtig werden deze interventies gemaakt met grote enten (4 tot 6 mm in diameter) die eenvoudig naast elkaar stonden en het bekende aspect van poppenhaar gaven.

Op dit moment verschenen de mini-grafts (kleine stukjes van de hoofdhuid met wat haar), die al een aanzienlijke vooruitgang vertegenwoordigen in vergelijking met de oude technieken.

De techniek verfijnde, we arriveerden logischerwijs in het tegenovergestelde uiterste: de micro-transplantaten (implantaten van 1 haar), denkend komen ze tot het ideale esthetische resultaat. Helaas gaven deze unieke transplantaten een natuurlijk uiterlijk … maar niet erg dicht!

Dankzij het vergrootglas zagen we dat ons haar oorspronkelijk niet één voor één werd verdeeld, maar in kleine groepen met 1 tot 4 haren: de folliculaire eenheid!

Deze folliculaire eenheden, werden dus gehouden zoals de natuur ze had gegeven en worden opnieuw geïmplanteerd in hun oorspronkelijke staat, maar door micro-transplantaten van 1 haar op de anterieure lijn te begunstigen voor een uiterlijk van de meest natuurlijke en die van 2 tot 4 haar verder terug om het optische effect van de capillaire dichtheid te vergroten!

De bemonstering werd ook verfijnd, dankzij de methode van strips (en niet van stoten) om, indien gewenst, verschillende sessies uit te voeren, met als enige gevolgen een dun litteken op de achterkant van de schedel, verborgen door de haar.

TECHNISCHE

De interventie zonder ziekenhuisopname wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie, eventueel aangevuld met een kalmeringsmiddel volgens de wensen van elk, en met het grootste respect voor de regels van steriliteit (autoclaaf, steriel veld, enz.) En veiligheid ( pre-operatieve controle, oximeter, cardioscoop, enz.)Deze interventie, die veel aandacht vereist voor detail, wordt uitgevoerd door een team dat speciaal hiervoor is opgeleid, en met ervaring van enkele honderden operaties.

Dit team bestaat uit een arts die gespecialiseerd is in deze techniek en een aantal assistenten, waarvan het aantal varieert naargelang het aantal geplande implantaten.

De verwijdering vindt plaats aan de achterkant van de schedel, in de vorm van dunne stroken haar, die dan voorzichtig in kleine transplantaten worden gesneden, om de folliculaire eenheden van elkaar te scheiden, en ze te classificeren op basis van het aantal aanwezige haar. elke eenheid.

Het verwijderde gebied wordt gehecht en laat alleen een dun litteken achter, verborgen in het haar.

De herimplantatie van het haar, één voor één, vindt plaats in micro-slots, dat wil zeggen in kleine incisies gemaakt op het oppervlak van de hoofdhuid met behulp van een microbistouri. Deze slots zijn gemaakt volgens een verdeling en een hoek die exact de oorspronkelijke implantatie weergeeft.

Omdat het bovendien micro-incisies op het huidoppervlak is, is de bloedtoevoer perfect bewaard, wat een optimale overlevingskans van de microtransplantaten mogelijk maakt, en daarom een maximale haardichtheid bij vierkante centimeter. Vanzelfsprekend kan deze dichtheid alleen worden verkregen door een team dat hoogopgeleid is in deze techniek.

Voor een interventie met inachtneming van de veiligheidslimieten die essentieel zijn voor elke esthetische ingreep, is het mogelijk om in één sessie tot 5000 transplantaten te implanteren, dat wil zeggen tot 10.000 tot 12.500 haren.

Gezien de precisie van implantatie, is het zelfs mogelijk om haar toe te voegen binnen gebieden die nog harig zijn.

Afhankelijk van het te bedekken oppervlak of de gewenste capillaire dichtheid kan de bewerking snel of op langere termijn worden herhaald.

Dankzij het verkregen optische effect is het mogelijk om veel grotere kaalheid te bedekken dan voorheen, waardoor de haarkapitaal van de patiënt wordt gemaximaliseerd; dit effect blijft het hele leven bestaan! Het doel is niet om de hoeveelheid haar van de adolescentie te vinden, maar die van een man van dezelfde leeftijd zonder specifiek haarverlies!

In de afgelopen jaren heeft deze techniek een enorme groei laten zien omdat het onze eigen haar is, waardoor een echt haar ontstaat, dat we kunnen stylen en knippen zoals ons eerste haar!

Het ideale recept is daarom: natuurlijk (micrograft van een haar, vooraan), geconcentreerd (micrograften van 2 tot 4 haren, achter) en vermenigvuldigd (megastels van vele implantaten)!

FUT-FUE

Bij de FUT-techniek heeft ontharing de vorm van een strook die is verwijderd van de schedelbasis, waaruit de transplantaten dan worden verwijderd. Dit monster laat een dunne littekenlijn achter die te zien is als je kort haar knipt.

Bij de FUE-techniek wordt, het haar verwijderd met behulp van een pons (handmatig of gemotoriseerd) gelijk aan of kleiner dan 1 mm in diameter, waardoor er kleine gaatjes achterblijven op de plek die zullen genezen, waardoor eenvoudige witte stippen overblijven, bijna onzichtbaar. De verwijderde transplantaten, die 1 tot 4 haren bevatten, worden vervolgens door de assistenten gecontroleerd om perfect te zijn voor de herimplantatie. De genezing van het donorgebied gaat erg snel.

De implantatie gebeurt op dezelfde manier als voor de klassieke FUT-techniek, onder lokale anesthesie, door microsleuven uit te voeren met behulp van dunne messen of naalden. Het resultaat op de ontvangende zone is daarom in beide technieken hetzelfde. Het verschil is dus alleen op het niveau van de donorzone.

Extractie door FUE heeft, naast de gebruikelijke haartransplantaties, zeer interessante indicaties :
– Patiënten met kort haar, of die op een dag zouden kunnen overwegen om de nek van de nek te scheren.
– Patiënten die alleen een kleine transplantatie nodig hebben (te dekken gebied, correctie van een facelift litteken of een oud implantaat)
– Patiënten die op de baard of wenkbrauwen geënt haar willen hebben om een aantal esthetische gebreken zeer goed te corrigeren.

Extractie door FUE heeft voordelen :

– Het laat weinig of geen littekens achter (kleine witte vlekken ingebed in het haar)
– Het gebied waarin we het haar kunnen nemen is belangrijker dan de FUT, en we kunnen implantaten bereiken bij patiënten met donorgebied schaars.
– Het is mogelijk om lichaamshaar te gebruiken, bijvoorbeeld die van de romp of de baard bij mensen.

Extractie door FUE heeft ook nadelen :

– Een ongemakkelijke houding (die op de buik ligt) langer dan met de FUT, evenals een langere totale tijd van interventie ook.
– De schedel is meestal volledig geschoren, hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om te realiseren gedeeltelijk scheren in de vorm van stroken van 1 tot 2,5 cm breed.
– deze techniek is niet geschikt voor krullend haar.
– Mensen met wit haar moeten een voorlopige kleuring maken.

OVERLEG

Het eerste consult is essentieel.

Het zal de patiënt eerst toelaten om openlijk over zijn probleem te praten en zijn verlangen naar resultaten uit te leggen.

Het maakt het dan mogelijk om kennis te nemen van de antecedenten van de patiënt, zowel medisch als capillair (familie en persoonlijk).

Onderzoek van de hoofdhuid van de patiënt – donor- en ontvangergebieden – evenals mogelijke diagnostische tests (trichogram, enz.) Zullen het mogelijk maken om het potentieel voor schaalbaarheid van kaalheid te evalueren en behandelingsmogelijkheden te analyseren.

Vanaf dit moment, op basis van al deze informatie, kan een echte discussie tot stand worden gebracht tussen de arts en zijn patiënt over de behandelstrategie die moet worden toegepast.

Het kapselhaar van elk is niet zonder limiet, het zal nodig zijn om het spaarzaam te beheren.

Het is daarom noodzakelijk om vooruit te lopen op de val, en niet om stukje bij beetje te handelen, met een stap van vertraging op kaalheid. Een esthetisch succesvol resultaat moet zo blijven in de jaren die volgen. Het is daarom noodzakelijk dat een transplantatiesessie de eerste en de laatste is.

Op basis hiervan zal de arts uitleggen welk resultaat redelijkerwijs te verwachten is, evenals de voordelen, nadelen en het budget van de interventie. Deze uitleg moet duidelijk, volledig en eerlijk zijn. Het moet ook de specifieke vragen van de patiënt beantwoorden en rekening houden met de specificiteit van elk.

Dit interview zal een vertrouwensrelatie opbouwen tussen de arts en zijn patiënt, een voorwaarde voor elke daad van esthetische intentie.

Voldoende tijd voor reflectie blijft over voor elke interventie.

PRE-OPERATIEVE INSTRUCTIES

Vóór de ingreep moet een controle worden uitgevoerd.Tijdens het consult wordt voorgeschreven een preventieve behandeling met antibiotica, een beschermende medicatie scalp shampoo en een desinfecterend middel tot 2 uur te bereiken voordat Aspirine moet tijdens worden vermeden (niets daarna noch lak of inspuiten) tien dagen ervoor.

De duur van de interventie, afhankelijk van het aantal implantaten en de specifieke kenmerken van elke hoofdhuid, zal tijdens het consult worden gespecificeerd.Geen alcohol of tabak in de 24 uur daarvoor, en drie uur van te voren vasten.

OPERATIEVE SUITES

Het is altijd beter om begeleid te worden en niet de eerste nacht alleen te zijn, vanwege het kleine risico op spanningsdaling.

Meestal is er geen dressing nodig. Er is geen onderbreking van het sociale of beroepsleven. Alleen zeer kleine korstjes kunnen enigszins zichtbaar zijn in het ontvangstgebied. Ze vallen vanzelf binnen 2 tot 4 weken na de procedure, maar het is mogelijk om ze sneller te laten verdwijnen.

Een ontsmettende lotion wordt voorgeschreven, die een paar dagen moet worden aangebracht.

De eerste twee nachten is er soms een kleine spotting mogelijk bij de donor- en de ontvanger.

Er is geen postoperatieve pijn per se, maar slechts een indruk van de spanning van de hoofdhuid gedurende ongeveer 24 uur.

Zwelling kan optreden bij het voorhoofd, soms ook bij de oogleden, rond de 3e dag en verdwijnen rond de 5e dag. Preventieve medicijnen zullen het uiterlijk beperken.

Shampoos zijn de volgende dag toegestaan, voorzichtig, buiten de behandelde gebieden. Op behandelde gebieden, eenvoudig spoelen met waterstraal, zonder aan te raken.

Na 3 dagen zijn shampoos toegestaan op de hele hoofdhuid.

Sommige van de getransplanteerde haar zal dalen tot de 4e week, waardoor er in hun bol, die een nieuwe haar zal duwen tussen de 2e en de 5e maand te plaatsen. De haren die niet direct viel terug groeien met een snelheid van 1 cm per maand. Tijdens de haargroei, is het mogelijk om kleine epidermale cysten voeren (als gevolg van irritatie van de huid door nieuwe haren niet direct passeren de hoofdhuid), en soms een tijdelijke gevoelloosheid van van het donorgebied.

De verandering, verspreid over meerdere maanden, zal zeer progressief zijn en daarom niet waarneembaar door de omgeving. Deze interventie kan naar eigen goeddunken worden gedaan.

Het eindresultaat kan pas na 6 tot 12 maanden worden beoordeeld.

NB: in het geval van een eerdere behandeling met Regaine en / of Propecia kunnen ze tijdens deze periode probleemloos worden voortgezet.

VRAAG EN ANTWOORD

Levert deze interventie echte resultaten op ?

Ja, omdat de herverdeling van haar op haarloze gebieden te geven dankzij de techniek van capillaire micro-optische effect van significante haar zal definitief geen afwijzing fenomeen te zijn van het feit dat het eigen haar van de patiënt, en dit, terwijl de eigenschappen van de getransplanteerde haren: kleur, textuur, vorm …

Waarom zou ik haarmicrofoons doen ?

– Ik wil niet zoals mijn vader (mijn moeder) zijn, die kaalheid heeft.

– Ik lijk meer dan mijn leeftijd vanwege mijn haarverlies.

– De ogen van anderen op mijn kalende beginner storen mij.

– Mijn spiegelbeeld komt niet overeen met wat ik in mezelf voel.

– Ik wil meer behagen, vooral dankzij een haar dat voldoet aan de ideale criteria.

Hoe een mislukte haartransplantatie corrigeren ?

De oplossing is meestal folliculaire micro-transplantaten tussen de oude transplantaten bereiken om ze te laten verdwijnen in de massa van haar ..
Soms is het noodzakelijk om deze grote implantaten te verwijderen, maar we kunnen toch krijgen de haren die ze bevatten.

Is dit pijnlijk ?

Alleen lokale anesthesie is enigszins gevoelig, van hetzelfde type als in de tandarts. De postoperatieve pijn is minimaal en roept eerder een gevoel van spanning op in de hoofdhuid.
Pijnstillers worden voorgeschreven, maar worden zelden gebruikt.

Zijn er littekens ?

Het litteken in het donorgebied is erg dun en wordt onzichtbaar gemaakt door het haar dat het bedekt. Op het gebied van de ontvanger is er geen zichtbaar litteken dankzij de microfentes-techniek.

Hoeveel micrografts en sessies moet je plannen ?

Het hangt allemaal af van de mate van kaalheid, rekening houdend met het haar dat geïmplanteerd moet worden in de naburige gebieden die nog een beetje harig zijn, maar dat in de komende jaren door kaalheid gevangen zal worden …

En moyenne:

– 400 600 greffons affiches necessaires Voor gebieden tonsurale of des Golfes temporaux
– 1000 greffons Voor calvitie Room Touchant les Receptie partijen en beperken
– en rijden 1.500 greffons pour des calvities plus étendues

Dankzij de folliculaire micrografts is het resultaat vrij natuurlijk vanaf de eerste interventie.
Het aantal sessies zal alleen afhangen van de capillaire dichtheid die door de patiënt wordt gewenst.

Is er soms een afwijzingsverschijnsel ?

Nooit, Dit is het eigen haar van de patiënt.

Hoe lang moet iemand stoppen met zijn professionele activiteit ?

De meeste patiënten hervatten hun professionele activiteit de volgende dag.
Een frontale oedemenis, in het merendeel van de gevallen minimaal, kan eventueel een stop van de activiteit gedurende enkele dagen rechtvaardigen in het geval van discretie. Maar het nemen van pre-medicatie kan deze zwelling grotendeels voorkomen.

Neemt u risico’s tijdens een sessie haarmicrofoons ?

Nulrisico niet bestaat, maar de risico’s tot een minimum beperkt dankzij de ervaring en expertise van een goed opgeleid en getraind team gehouden, en hebben nog steeds alle benodigde apparatuur om de steriliteit (autoclaaf velden steriel, etc) en beveiliging (Kardioskop, oximeter, etc.).

Kunnen we haar snel wassen ?

Vanaf de volgende dag is het ook raadzaam om het elke dag in het begin te doen om kleine korstjes sneller te laten verdwijnen.

ALOPECIA IN VROUWEN

De alopecia van de vrouw, anders dan die van de man, kan 3 verschillende vormen presenteren :

1) De alopecia van de vrouw in de menopauze : is diffuse alopecia, maar meer uitgesproken in de top.

2) Androgenetische alopecia van het mannelijke type : is een zeer zeldzame gebeurtenis, met het graven van de frontale klieren en het terugtrekken van de anterieure lijn. Gelukkig verandert ze nooit van kaalheid.

3) Androgenetische alopecia van het vrouwelijke type : (de meest voorkomende) wordt gekenmerkt door een diffuse capillaire schaarste aan de top van de schedel (vertex), met fijner haar en een hoofdhuid zichtbaar door het haar. Alleen de frontale marge heeft een bijna normaal uiterlijk.

Klassiek worden drie graden kaalheid beschreven volgens de classificatie van Ludwig.

De mate van mogelijke correctie van deze verschillende pathologieën zal afhangen van de kwaliteit en de concentratie van het haar van de donorzone, te bepalen tijdens het eerste consult.

GALERIE PHOTO

La présence de photos de résultats sur un site internet n’est pas admise par l’Ordre des Médecins en Belgique. Veuillez nous en excuser.

+32 2 374 96 96