Fraxel

Gezichtsverjonging met Fraxel laser in Ukkel, Brussel

New Generation Cutting Edge Laser

Dankzij de prestaties, veiligheid bij gebruik en de geringe mate van ongemak die dit veroorzaakt, wordt de Fraxel-laser momenteel beschouwd als de referentie op dit gebied.

De Fraxel-laser veroorzaakt duizenden microperforaties op het oppervlak van onze huid, doordringt tot aan de dermis en laat ook intacte microscopisch kleine gebieden ertussen achter die worden gebruikt om het littekenproces te starten.

Met deze “gefractioneerde” behandeling treedt littekenvorming veel sneller op dan bij traditionele resurfacing-methoden waarbij het hele huidoppervlak in één sessie wordt behandeld.

De huid wordt dus op dezelfde manier gerepareerd als een digitale foto, pixel voor pixel, punt voor punt.

In elke sessie wordt 25% van het oppervlak behandeld.

Drie tot vijf sessies met intervallen van vier weken ertussen zijn nodig om het hele betreffende gebied te behandelen. Een voordeel van deze gefractioneerde procedure is dat deze kan worden toegepast op zeer fragiele gebieden zoals de nek, de nek en de achterkant van de handen.

De beste indicaties van deze laser zijn:

– Littekens (voornamelijk acnelittekens).

– Bruine zonnebrandvlekken op de buste of handen (door de zon veroorzaakte veroudering).

– Verdunde poriën.

– Globale borstregeneratie (resurfacing).

– Striae.

Onmiddellijk na de behandeling …

Onmiddellijk na de behandeling zal een intens gevoel van zonnestraling optreden en dit zal enkele uren aanhouden. Afhankelijk van de diepte van de behandeling zal de huid een paar dagen een min of meer intense roodheid vertonen, samen met een mogelijke zwelling die ook varieert afhankelijk van het type indicatie.

Een zonnebrandeffect blijft twee weken bestaan.

Gebruik van make-up is toegestaan als de behandeling is voltooid. Normale beroepsactiviteit kan de volgende dag in de overgrote meerderheid van de gevallen worden hervat. Zonbescherming (minimale beschermingsfactor 50) is essentieel voor 2 maanden.

Naarmate de behandeling vordert, merkt u een geleidelijke verbetering van de huidkwaliteit:

– De huid wordt zachter, glanzender en steviger.

– Kleine rimpels, vlekken en acnelittekens verdwijnen geleidelijk.

– Het volledige effect wordt na 6 maanden verkregen.

 

+32 2 374 96 96