Homepage    |     Prijzen    |     Kliniek    |     Contact    |     Toegang    |     Email    |     Linken

|  Français  |  English  |


Inleiding

Nevenwerkingen

Complicaties

Resultaten

 Blefaroplastie
___________

De blik...

__________ INLEIDING __________


De veroudering van de oogleden wordt meestal vanaf de veertig jaar merkbaar. Ze wordt verergerd door roken, slaapgebrek en blootstelling aan de zon. Bij sommige mensen is het uitzakken van de oogleden ook erfelijk bepaald.

Men moet een goed onderscheid maken tussen een teveel aan huid van het ooglid en de verzakking van de wenkbrauw, die op een andere manier wordt behandeld.


Het verlies van elasticiteit van de huid van de oogleden leidt in combinatie met een eventuele vetophoping (wallen onder de ogen) tot de indruk van een fletse, doffe, vermoeide blik.


Dit is waarschijnlijk de operatie die het meest afschrikt, omdat ze zo dicht bij de ogen komt. Toch is het in feite technisch gezien de eenvoudigste ingreep van allemaal. De operatie gebeurt immers op een huid die gemakkelijk te bewegen is, zonder vetlaag en zonder onderliggende spieren. Om een natuurlijk resultaat te krijgen dat het karakter van de blik niet aantast, moet de ingreep uiteraard nauwkeurig en met een onfeilbaar gevoel voor esthetiek gebeuren !


De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving, in de aanwezigheid van een anesthesist, en vereist geen opname in het ziekenhuis. Hij duurt afhankelijk van het geval twee tot vier uur.


Sommige chirurgen werken liever met de laser dan met de scalpel; dit is een persoonlijke voorkeur die geen weerslag heeft op het eindresultaat .

__________ Nevenwerkingen __________


- Er is geen pijn, maar wel een gevoel van spanning als gevolg van de eerste zwelling.
-

Gedurende vijf dagen wordt heel fijn verband op de insnijdingen aangebracht, opdat de littekenszo fijn en plat mogelijk zouden worden.

-

Blauwe plekken en een zwelling zijn mogelijk maar treden niet systematisch op, dankzij de zeer volledige hemostase (het stollen van alle fijne bloedvaatjes) tijdens de ingreep. Ze kunnen enkele dagen aanhouden. Als men niets van de operatie wil laten merken, moet men zijn sociale leven dus gedurende een goede week beperken ...

__________ Complicaties __________


1) Zeldzaam :
  -

lichte epidermale cysten op het bovenste ooglid, op de plaats van de hechtingen (kunnen tijdens een secundaire correctie worden verwijderd)

  -

kleine bloedstortingen (worden na de operatie verwijderd door drukken)

     
2) Zeer zeldzaam :
  -

droogte van het oog, vooral 's nachts (kan eventueel tot een erosie van het hoornvlies leiden); ze moet worden bestreden door het gebruik van kunstmatig traanvocht

  - infectie (vandaar dat vanaf de dag voor de operatie antibiotica worden voorgeschreven)
  -

ectropion (naar buiten krullen) van het onderste ooglid, meestal omdat te veel huid is weggesneden (vereist massages na de operatie en soms een kleine chirurgische correctie )

 

__________ Resultaten __________


Na enkele dagen wordt de blik helder, verdwijnt het vermoeide voorkomen en ontzwellen de wallen .


De littekens zijn aanvankelijk heel lichtjes roze maar verbleken in enkele weken tot ze vrijwel onzichtbaar zijn, ook al omdat ze bij het bovenste ooglid verborgen zijn in de holte van de wenkbrauwboog en bij het onderste ooglid net onder de wimperlijn vallen.

Na een week mogen contactlenzen weer worden gedragen)


Oogmake-up is toegestaan na de verwijdering van de hechtingen (een week).


Blauwe plekken en de littekens moeten worden beschermd tegen de zon en de zonnebank, tot de littekens volledig wit geworden zijn.

Terug naar menu
Wenst u informatie die uw specifiek geval aanbelangt?
Kom dan op consultatie bij ons
.


Homepage    |     Prijzen    |     Kliniek    |     Contact    |     Toegang    |     Email    |     Linken